KNLTB Padelcompetitie

Iedereen kan meedoen aan de padelcompetitie: of je nou beginner of wedstrijdspeler bent. Iedereen die padel wil spelen is welkom! In de KNLTB Competitie Padel kun je meedoen aan de vrijdagavond, zaterdag- of zondagcompetitie. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers.

Onderaan deze webpagina ziet u de mogelijkheden die de KNLTB aanbiedt.


De inschrijving voor de Zomercompetitie Padel 2023 is open van 2 januari 2023 tot 7 mei 2023.
De inschrijving voor de Najaarscompetitie Padel 2023 is open van
maandag 12 juni t/m zondag 16 juli 2023
De inschrijving voor de Wintercompetitie Padel 2023/2024 is open van eind augustus t/m zondag 17 september 2023

Voor de speeldata van de Voorjaarscompetitie 2023, klik hier.
Voor de speeldata van de Zomercompetitie 2023, klik hier.
Voor de speeldata van de Najaarscompetitie 2023, klik hier.
Voor de speeldata van de Wintercompetitie 2023/2024, klik hier.

Het inschrijfgeld voor deelname aan de KNLTB Competitie Padel 2023 is vastgesteld op €32,00 per team in het voorjaar en najaar en €45,00 per team in de winter. Dit bedrag is vastgesteld door de KNLTB. Daarnaast komen er kosten per wedstrijd bij voor de baanhuur. Bij RacketSportSchiedam krijgen teams bij thuiswedstrijden 50% korting op de baanhuurprijzen!

Per competitieteam wordt een vaste totaalprijs van €300,- (Wintercompetitie €350,-) aan competitiebijdrage gerekend waarvoor er per thuiscompetitiedag 6 uren aan baanhuur worden ingeboekt en twee blikken ballen worden geleverd om de thuiswedstrijden te kunnen spelen. Ook het inschrijfgeld is in dit totaalbedrag verwerkt.  

Om KNLTB competitie te kunnen spelen dient u lid te zijn bij het centrum waar u voor uitkomt en dient u competitiegerechtigd te zijn. U kunt te allen tijden een e-mail sturen naar [email protected] om competitierecht aan te vragen. Voor het competitierecht wordt eenmalig €15,- geïncasseerd. Voor leden die dit recht al hebben en een nieuw seizoen ingaan, wordt dit bedrag in de maand april geïncasseerd. Voor nieuwe competitiegerechtigden tijdens het eerstvolgende incassomoment. Het competitierecht is een heel seizoen geldig en loopt van 1 april tot 1 april. Met dit competitierecht kunt u ook deelnemen aan KNLTB toernooien. Wanneer u geen competitie of toernooien meer wilt spelen, kunt u uw competitierecht opzeggen door vóór 1 januari van het nieuwe jaar een mail te sturen naar [email protected].


Schrijf nu in voor de actuele padelcompetitie door onderstaand aanmeldformulier in te vullen!

Aanmeldformulier competitie

 

VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer de inschrijving van een competitie gesloten is, is het niet meer mogelijk om nog in te schrijven.

Voor de sluiting van de inschrijftermijn kan de competitieleider teams inschrijven en terugtrekken. Na de sluitingsdatum kan dit alleen door een mail te sturen naar [email protected]. Vermeld hierbij duidelijk de competitiesoort, klasse en spelers met bondsnummer. Bij terugtrekking vóór publicatie is een boete verschuldigd van €115 per team. Na publicatie bedraagt de boete €225.

De opstelling wordt bepaald op basis van de padel speelsterkte. Hierbij geldt de speelsterkte en niet de actuele rating. Het is belangrijk om vooraf te bepalen wie met wie speelt. Voorbeeld: een combinatie met speelsterkte 6 en 8 is gelijk aan een combinatie 7 en 7. Hierbij ben je flexibel om te bepalen wie de eerste dubbel speelt en wie de tweede.

Als uitslagengedelegeerde geef je direct na afloop van de speeldag de uitslagen door in  MijnKNLTB.  Je hebt zelfs de mogelijkheid om de uitslagen na iedere wedstrijd tussentijds op te slaan. Ga in MijnKNLTB naar jouw competitie en kies de betreffende speelronde of wedstrijd waarvoor je de uitslagen wil invoeren. Klik vervolgens op het oranje pijltje om de uitslagen per wedstrijd in te voeren. Vanuit de digitale teamopstelling zijn de betreffende spelers al in het uitslagengedeelte overgenomen. Controleer of deze spelers ook daadwerkelijk gespeeld hebben of pas eventueel nog spelers aan waar dat nodig is (altijd in overleg met de tegenstander). Vervolgens kan je per wedstrijd de uitslagen invoeren. Kies ‘Opslaan’ wanneer je de uitslagen hebt ingevoerd. Wanneer je de setstanden invult, verschijnt boven in de tussenstand en/of einduitslag. Klik hier voor meer informatie.

Zodra de wedstrijduitslag digitaal verstuurd is, kan de (Verenigings)competitieleider van jouw vereniging of centrum de uitslag corrigeren. Dit kan tot uiterlijk 7 dagen na de speeldag van een thuiswedstrijd, bijvoorbeeld door het aanpassen van speler of partijuitslag. Na die periode van een week kan alleen de KNLTB een wijziging doen. Dit kan alleen met een akkoord van de tegenstanders. Stuur als bewijs bijvoorbeeld een screenshot mee.

Alleen tijdens de vrijdagavond competitie wordt er een beslissende wedstrijdtiebreak gespeeld (tot en met 10 punten, 2 punten verschil), in plaats van een volledige derde set gespeeld. Bij het invoeren van de uitslagen dient dit te worden ingevoerd als 10-7 of 11-13 etc.

Het is toegestaan om twee keer met dezelfde partner te spelen op één competitiedag. Indien tweemaal met dezelfde partner wordt gespeeld mag er niet tegen dezelfde combinatie uit ronde 1 gespeeld worden. In de digitale ploegopstelling dient men alle partijen op te nemen. Mocht er een wedstrijd ontstaan met  4 exact dezelfde tegenstanders, dan dient men schriftelijk een aanpassing te doen in de opstellingen zodat er geen wedstrijd meer is met 4 exact dezelfde tegenstanders. Dit kan dan digitaal in bij het invullen van de uitslagen aangepast worden.

Wanneer één van de teams niet wil/kan spelen, dan moet je invullen ''uit/thuis is afwezig''. Dit moet ook als het team dit van tevoren heeft gemeld. Het team dat afwezig was, verliest de competitiewedstrijd met maximale cijfers en er volgt een boete. Wanneer een team twee keer of vaker onvoltallig of niet is op komen dagen, dan kan het team door de KNLTB naar de laatste plaats worden teruggezet. Alle verlies- en winstpunten tegen dit team komen te vervallen en er wordt een boete opgelegd.

Een wedstrijd mag niet zomaar worden verplaatst. Indien er niet gespeeld kan worden wegens weersomstandigheden, dan moet de wedstrijd verplaatst worden naar de eerstvolgende inhaaldag of in onderling overleg eerder. Voor een andere reden een andere dag spelen, is niet toegestaan. Tenzij, in overleg met de tegenstander besloten is om op een datum eerder dan de officiële speeldatum te spelen. Doe dit ook in overleg met de (Verenigings)competitieleider.

Wanneer beide teams besluiten niet te spelen, dan is het reglementair toegestaan te kiezen voor de wedstrijdstatus ''niet gespeeld''.  De tussenstand van 0-0 wordt dan omgezet in een eindstand en er volgt geen verdere sanctie.

Ja dat mag, maar dan wel in een andere poule of klasse. Een speler mag binnen één poule maar voor één team uitkomen namelijk. Wil een speler voor 2 teams voor 2 clubs spelen, dan kan de competitieleider dispensatie aanvragen via [email protected].

overzicht-competitiebijdragen-padel-2023.pdf knltb-jaarplanning-padel-2023.pdf inschatting-speelsterktes-padel.pdf knltb-competitiereglement-padel-2023.pdf