Competitie Tennis Senioren

KNLTB Competitie

Senioren kunnen bij RSS zowel in het voorjaar als in het najaar competitie spelen. Onderaan deze webpagina ziet u verschillende links staan met onder andere het aanbod, competitiebijdragen en speeldagen van de verschillende competities.

Er zijn damesteams, herenteams en gemengde teams, die door de KNLTB naar sterkte in verschillende klassen worden ingedeeld. Zij spelen meestal zeven wekelijkse wedstrijden in het voorjaar in april en mei en in het najaar worden er vijf wedstrijden gespeeld in september en oktober.
Seniorleden kunnen zich als team opgeven om competitie te spelen. Ook kunnen leden zich als individu opgeven. De competitieleider bekijkt dan of zij in een team kunnen worden geplaatst of eventueel zelfs een nieuw team kan worden samengesteld. De aanmelding voor de voorjaarscompetitie vindt plaats in december en voor de najaarscompetitie in juni. Leden van RacketSportSchiedam worden hier tijdig over bericht.

Om KNLTB competitie te kunnen spelen dient u lid te zijn bij het centrum waar u voor uitkomt en competitiegerechtigd te zijn. U kunt als lid te allen tijden een e-mail sturen naar [email protected] om competitierecht aan te vragen. Voor het competitierecht wordt eenmalig €15,- geïncasseerd. Voor leden die dit recht al hebben en een nieuw seizoen ingaan, wordt dit bedrag in maand april geïncasseerd. Voor nieuwe competitiegerechtigden tijdens het eerstvolgende incassomoment. Het competitierecht is een heel seizoen geldig en loopt van 1 april tot 1 april. Met dit competitierecht kunt u ook deelnemen aan KNLTB toernooien. Wanneer u geen competitie of toernooien meer wilt spelen, kunt u uw competitierecht opzeggen door vóór 1 januari van het nieuwe jaar een mail te sturen naar [email protected].

Schrijf hieronder in voor de actuele tenniscompetitie door onderstaand aanmeldformulier in te vullen!

Aanmeldformulier competitie


Clubladder

Wil jij (vriendschappelijke) wedstrijden spelen? Geef je dan op voor de interne dubbel ladder! Iedereen kan meedoen, ongeacht je speelsterkte. Speeldata zijn flexibel, je speelt wanneer het jou uitkomt!

Hoe werkt het?
 • De ladder start elke 2 weken
 • Je komt in een ‘ladder’ (klassement) met alle spelers die meedoen
 • Elke 2 weken start een nieuwe ronde, waarin je automatisch gekoppeld wordt aan een tegenstander van jouw niveau
 • Je wisselt van plek als je wint van iemand die hoger staat
 • Je bepaalt onderling wanneer je speelt, boekt vervolgens zelf de gewenste baan in, dus je speelt altijd wanneer het jou uitkomt
 • Je kunt makkelijk rondes overslaan of je uitschrijven als je niet meer mee wilt spelen  
Hoe geef ik mij op?
 • Download de KNLTB Match app (Apple of Android)
 • Maak een profiel aan met het e-mailadres dat bekend is bij RacketSportSchiedam
 • Ga naar Flexcompetities
 • Zoek en geef je op voor de ladder(s):
  • RacketSportSchiedam – HD/DD/GD ladder
 • Voor dubbel moeten beide spelers de app downloaden. 1 speler geeft daarna het team op

Voor vragen kunt u altijd terecht bij [email protected]

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over tennis competitie spelen bij RacketSportSchiedam? Stuur gerust een mailtje naar [email protected]

overzicht-competitiebijdragen-tennis-2023.pdf data-voorjaarscompetitie-alle-2023-definitief (2).pdf knltb-jaarplanning-tennis-2023.pdf aanbod-voorjaarscompetitie-2023-senioren-landelijk.pdf